Suggestionsterapi

– när problemet är lite enklare

Vill du sluta röka, gå ner i vikt eller får du ångest när du ska tala inför folk?

Ibland har vi dragit på oss problem som egentligen borde vara ganska enkla att bli av med. Men hur du än försöker återgår du snabbt i gamla vanor. Du har kanske försökt med viktväktarna för att gå ner i vikt, nikotintuggummi för att sluta röka eller andra sätt att lösa ditt problem på. Kanske är du rädd för att föda barn eller varit med om en traumatisk första förlossning?

Suggestionsterapi är en teknik som med fördel används när dina problem inte är av djupare emotionell karaktär och därför kan åtgärdas utan djupare analys. Det kan t.ex. handla om examensångest, scenskräck, idrottsprestationer, vissa enklare fobier, vissa typer av viktproblem eller rökning.

För ungdomar med dålig självkänsla eller lågt självförtroende kan suggestionsterapi i syfte att öka självkänslan och självförtroendet ge anmärkningsvärt bra och påtagliga resultat på bara ett fåtal behandlingstillfällen.

Med suggestionsterapi får du hjälp med att omstrukturera din syn på dig själv i förhållande till det problem du upplever att du har, vilket därigenom gör det avsevärt lättare för dig att bryta mönstret. Det som ger suggestionsterapi så bra resultat är att vi arbetar direkt med ditt undermedvetna och det är det undermedvetna som styr hur du mår, vad du tycker, hur du ser på dig själv och hur du reagerar på allt som händer dig. Så när vi ändrar det undermedvetnas uppfattning om t ex din rökning, ditt ätande eller dåliga självförtroende så påverkas du och ditt medvetna av det och en positiv förändring blir därmed möjlig.

Ofta räcker det med 3-5 behandlingar för att du ska bli fri från ditt problem. Varje behandling tar ca 1 timme.

Suggestionsterapi är effektiv vid problem som t.ex:

  • Nagelbitning
  • Rökning
  • Vikthantering i enklare fall
  • Examensångest
  • Förlossningsrädsla
  • Muntlig framställningsteknik
  • Sömnsvårigheter i enklare fall
  • Idrottsliga prestationer
  • Dålig självkänsla eller dåligt självförtroende

Kontakta oss gärna om du har något annat problem du vill ha hjälp med så kan vi diskutera om suggestionsterapi är rätt lösning för dig.

Vid 47 årsålder fick jag för första gången uppleva riktig hypnos under ledning av Mikael Ingelin och det var en fantastisk upplevelse. Jag vet inte om Du nånsin medeiterat, jag själv har gjort det till och från i 30 år, men jag har aldrig nåt en sådan grad av djup avslappning som jag upplevde under hypnosen. Att jag sedan återupplevde minnen från bardomen för första gången i vuxen ålder och kände mig som en ny människa gör att jag kan rekommendera en session med Mikael utifrån mitt hjärta!